New England Conservatory
Student Life and Performance Center 2017
PREV
PAUSE
PLAY
NEXT
Client:New England Conservatory of Music
Project Category:Colleges and Universities
Architect:Ann Beha Architects
Arch. of Record:Gensler
Completion Year:2017
Location:Boston, Massachusetts
Lighting:Sladen Feinstein Integrated Lighting
Acoustician:Kirkegaard Associates
Building Size:130,000 s.f.
Capacity:250 seats
Located in Boston's East Fenway district, the New England Conservatory offers undergraduate and graduate degrees, continuing education, and a K-12 music preparatory program. The Student Life and Performance Center creates a vibrant new setting for the academic and community life of NEC. The SLPC offers orchestra and jazz rehearsal rooms, a 255-seat black box opera workshop, the NEC library, 250 student rooms, a dining commons, and spaces for collaboration and gathering.

NEC's two-block streetscape has been transformed into an active campus and community setting. At the building base, dining and performance spaces are open to the street. An open stair connects performance floors, encouraging students and patrons to travel through the facilities. The SLPC provides opportunities for innovative musical collaboration -- and a new image for NEC on Boston's Avenue of the Arts.