Aspen Institute | Paepcke Auditorium


Renovations to the Walter Paepcke Memorial Building on the grounds of Aspen Meadows Resort have been completed. The landmark, named for Aspen Institute and the Aspen Skiing Company founder Walter Paepcke, underwent an $11 million renovation to update the interior and the available technology, and to make the building more energy-efficient. The Bauhaus design of the exterior was maintained.

The building’s auditorium received a 600-square-foot expansion, bringing the total number of seats to 410. The auditorium’s seats have been replaced with newer, more comfortable chairs. The technical upgrades include state-of-the-art sound and lighting and RealD 3D projection capabilities with Cinema sound (the latest in 3D technology); 42-inch monitors in the lobby were also added. The building uses 55 percent less energy after switching to a geothermal pond–driven heating and cooling system, and receiving new insulation and other energy-saving changes.

  • Client: The Aspen Institute
  • Architect: Mills + Schnoering Architects, LLC
  • Completion Year: 2010
  • Location: Aspen, Colorado
  • Acoustician: Jaffe Holden Acoustics
  • Building Size: 18,500 s.f.
  • Capacity: 410 seats

Links

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google