Baldwin School Simpson Center

Photo Credit: Jeffrey Totaro


The arts have been integral to the Baldwin experience since the school’s founding. The caliber of Baldwin’s theatrical and musical productions are now matched by a first-class venue. The Grey Gym was carefully renovated, and along with adjacent areas now comprises The Simpson Center. Materials salvaged from the beloved Cornelia Otis Skinner Dramatic Workshop were incorporated into the design. The Simpson Center features a flexible stage area with new lighting and seating, dressing rooms, and a set construction workshop. The hybrid seating system allows for multiple configurations suited for an intimate piano recital, or a full scale theatrical performance for up to 225 spectators.  

In addition to the performance space, the Center includes a spacious art gallery and arts courtyard. These settings offer an opportunity for visual arts students to display their own work, or to experience work by established artists. The gallery and arts courtyard add another important dimension to the diversity and depth of Baldwin’s arts curriculum.

  • Client: Baldwin School

  • Project Category: Secondary Schools

  • Architect: Voith & Mactavish Architects

  • Completion Year: 2017

  • Location: Bryn Mawr, Pennsylvania

  • Capacity: 225 seats


Links

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google